Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Rûm Sop is een shantykoor dat zichzelf profileert als gelegenheidskoor. En dan in de zin van: voor alle gelegenheden geschikt...

Het koor bestaat uit 18 zangers en 1 accordeonist. Het koor staat onder bezielende leiding van Brigitte Teijsen uit Dokkum. Op dit moment is Rûm Sop op zoek naar een 2e muzikant/accordeonist. Liefhebbers kunnen zich melden via info@rumsop.nl 


Een optreden van Rûm Sop is vooral gezellig en we zijn van alle markten thuis. In de buitenlucht, op een braderie of bij een ander gezellig evenement. Als achtergrondkoor of als sfeermakers bij een speciale gelegenheid. 

Bij een optreden van Rûm Sop in een overdekte locatie worden de teksten van de te zingen liedjes gepresenteerd op een scherm via de beamer. Zo kan het publiek luidkeels meezingen met de voor hen bekende liedjes.

Steeds weer blijkt dat deze mogelijkheid door vele toehoorders als zeer prettig wordt ervaren, echt een paar uurtjes gezellige ontspanning, met vrolijke en genietende mensen in de zaal!

Het liedrepertoire wordt afgestemd op het publiek, Rûm Sop kan kiezen uit meer dan 100 verschillende, bijna allemaal bekende, Fries- en Nederlandstalige liedjes.


Rûm Sop uit de 4H-dorpen is spontaan opgericht toen er voor Koninginnedag 1999 een shantykoor gezocht werd om de feestelijkheden op de vrolijken.

Helaas was er in de wijde omgeving geen koor beschikbaar. 

Toen werd er besloten om het zelf maar te doen. Na 2 avonden oefenen was SOS gelegenheidskoor de Skûmkoppen een feit!

Het optreden werd een groot succes. Ook aan de revue van Simmer 2000 werkte het koor mee, aangevuld met enkele vrouwelijke dorpsgenoten. Ook nu weer smaakte het optreden naar meer en er werd besloten om het gelegenheidskoor definitief te laten voortbestaan. Ter herinnering aan deze eerste optredens heeft Rûm Sop ‘gelegenheidskoor’ in het logo laten staan.


Aanvankelijk werden er onder de naam Skûmkoppen verschillende optredens verzorgd, maar om de verwarring met het Harlinger zeemanskoor de Skúmkoppen niet groter te laten worden, vond er in 2004 een naamsverandering plaats en ging het koor verder onder de huidige naam Rûm Sop.

‍ It Alvestêdeliet

In 2006 hebben we besloten om van één van onze eigen gemaakte liedjes een videoclip te maken. Een hele onderneming! Op een prachtige zaterdag in juli zijn in de omgeving van Hantum de opnamen gemaakt. Een hele dag zijn Sietse en Jildou de Vries van (voorheen) Heit en Mem video bezig geweest om de schitterende shots te maken.

Feest Pake Osinga

Wat ik kwijt wilde: Zaterdag 9 april vierden we de verjaardag van Pake Osinga 80 jaar.  Als verrassing hadden de kleinkinderen RÛM SOP uitgenodigd. Het was geweldig, het gezicht van Pake, wat een verrassing. Pake heeft tijdens het optreden niet op zijn stoel gezeten. Het optreden was geweldig en iedereen kon meezingen met het koor.  Zeker voor herhaling vatbaar. Tot ziens en ga zo door, jullie optreden wordt zeer gewaardeerd.

Bêste Minsken

Wat hawwe we justerjoun in fijne sjong en meisjong joun hawn. 

Ik genietsje nog nei

Tige tank derfoar. 

Lijflied

Daar bij de waterkant..

Aan het strand stil en verlaten

Hallo, wij zaten gisteren in de Old Dutch en daar waren jullie gezellig aan

het zingen voor anderen maar mijn ouders vonden het ook zo leuk, die genoten helemaal mee. Vandaar deze mail, hebben jullie ook een cd die ik kan

bestellen? Zodat ze thuis nog eens kunnen genieten.

Beluister hier een (kleine) selectie van onze eerste CD: 'In Rûntsje fan Rûm Sop'

Deze CD is opgenomen op 30 en 31 maart 2005.

Helaas is de CD ‘In rûntsje fan Rûm Sop’ uitverkocht.

Nieuwe CD!

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Rûm Sop is er een nieuwe CD gemaakt!
Met als titel: 25 jier Rûm Sop.


De CD is vanaf het jublieumfeest van 20 april 2024 j.l. volop verkrijgbaar bij optredens. Maar ook via de mail kan de CD besteld worden: info@rumsop.nl 

Kosten €12,50 (exclusief verzendkosten)


Beluister hier een kleine selectie van de CD.

Falderie, faldera…

De sluizen van IJmuiden…

Sierra Madre

Ook op YouTube is Rûm Sop te vinden. In het filmarchief van de 4H-dorpen is een speciale playlist over en van Rûm Sop! Klik hier om het filmateriaal te bekijken.

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy