Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Drukke periode in het verschiet

In mijn vorige verhaal over het gelegenheidskoor Rûm Sop uit de 4h-dorpen en omstreken had ik het eigenlijk al een beetje aangekondigd. De agenda met optredens loopt zo langzamerhand weer vol. Met het 25 jarig jubileum in het verschiet breekt daarom weer een drukke periode aan. Over het hoe en het wat leest u hieronder.

Volle agenda.

Wie al langer bij het koor Rûm Sop zit weet dat een betrekkelijk rustige periode zo maar ineens weer kan veranderen in een drukke periode. Dat is momenteel ook aan de orde. Leek het in eerste instantie bij de start in augustus nog een rustig seizoen te worden inmiddels is het koor het komende half jaar al volgeboekt. Daarnaast nadert het jubileum rondom het 25 jarig bestaan van het koor met rasse schreden. Ook deze dag, zaterdag 20 april 2024, ik noem het nog maar even, belooft een drukke dag voor het koor te worden. Ik heb een tipje van de feestsluier op mogen lichten en op deze dag en avond wordt echt nog wel wat verwacht van alle koorleden. Dit te samen met de reeds geboekte optredens zorgt dit ervoor dat het koor het komende jaar niet stil zal zitten.

Nieuwe CD en jubileumboek

Daarnaast wordt er de laatste hand gelegd aan de opnames voor de nieuwe CD en ligt het boek met de titel “Reizen door de belevenissen van 25 jaar Rûm Sop” inmiddels bij de drukker. Een boek met maar liefst 168 pagina’s vol met prachtige verhalen, foto’s en andere documenten over 25 jaar Rûm Sop. Uitgebreid wordt ingegaan op het ontstaan van het koor en het eerste optreden van de 12 leden van het eerste uur. Natuurlijk passeert ook het probleem met dat andere koor uit Harns de revue. Ook wordt er aandacht besteed aan de belevenissen rondom het opnemen van de CD en de DVD. Het koor heeft diverse samenstellingen gekend. Een aantal ex-koorleden komen aan het woord en is gevraagd naar hun mooiste herinnering aan het koor. Maar ook de huidige koorleden komen aan het woord. Ook zij zijn gevraagd naar hun mooiste herinnering aan het koor. Al deze verhalen worden afgewisseld met documenten en foto’s uit die periode en fragmenten van de verhalen uit het dorpenblad Hichtepunten die over Rûm Sop zijn geschreven. Kortom voor een ieder die het gelegenheidskoor Rûm Sop een warm hart toedraagt een absolute noodzaak om dit boek in bezit te hebben.

Veenwouden

De drukke periode voor het koor is inmiddels begonnen met een optreden op dinsdag 7 november 2023 in Talmahûs te Feanwâlden. Dit was geregeld door onze kersvers koorlid Siebren Wierstra. Het optreden zorgde tevens bijna voor een primeur aangezien het koor nagenoeg compleet was. De zaal zat nagenoeg vol en de aanwezigen inclusief het personeel zongen uit volle borst mee door de projectie van de teksten van de liedjes op het scherm achter het koor, ditmaal verzorgd door Hendrik van der Heide.  Kortom het was een geslaagd optreden en de aanwezigen genoten zichtbaar. Ook de koorleden gingen met een voldaan gevoel naar huis. Hoe zeer dit optreden werd gewaardeerd bleek een dag later wel toen de voorzitter een mailtje kreeg van het verzorgingshuis met een extra bedankje.

Tot slot

Tijdens de laatstgehouden oefenavond op 7 november 2023 was er een tweede accordeoniste uitgenodigd in de persoon van Joke Groen uit Hantumhúzen. Hoewel het nog niet zeker is dat zij Brigitte definitief zal bijstaan bij het muzikaal begeleiden van het koor, komt zij in ieder geval de volgende oefenavond nog een keer terug. De volgende oefenavonden van het koor vinden plaats op woensdag 29 november en 20 december 2023 in dorpshuis d’Ald Skoalle te Hantum. Durft u de stap te wagen? U bent van harte welkom op een van deze avonden. Het eerstvolgende optreden is op donderdag 18 januari 2024 in wijkzorgcentrum De Hofwijck te Leeuwarden.

Door Mient: november 2023

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy