Al 25 jier…!

Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Rûm Sop uit de 4H-dorpen is spontaan opgericht toen er voor Koninginnedag 1999 een shantykoor gezocht werd om de feestelijkheden op de vrolijken.

Helaas was er in de wijde omgeving geen koor beschikbaar. 

Toen werd er besloten om het zelf maar te doen. Na 2 avonden oefenen was SOS gelegenheidskoor de Skûmkoppen een feit!


Het optreden werd een groot succes. Ook aan de revue van Simmer 2000 werkte het koor mee, aangevuld met enkele vrouwelijke dorpsgenoten. Ook nu weer smaakte het optreden naar meer en er werd besloten om het gelegenheidskoor definitief te laten voortbestaan. Ter herinnering aan deze eerste optredens heeft Rûm Sop ‘gelegenheidskoor’ in het logo laten staan.


Aanvankelijk werden er onder de naam Skûmkoppen verschillende optredens verzorgd, maar om de verwarring met het Harlinger zeemanskoor de Skúmkoppen niet groter te laten worden, vond er in 2004 een naamsverandering plaats en ging het koor verder onder de huidige naam Rûm Sop.


Op 20 april 2024 werd het 25jarig jubileum gevierd. Geheel in de stijl van Rûm Sop: verrassend, spontaan, vrolijk en gezellig. Ter ere van dit jubileum werd een nieuwe CD uitgebracht met de toepasselijke titel: 25 jaar Rûm Sop. Ook werd er een speciaal jubileumboek geschreven. Rûm Sopper van het eerste uur en tevens mede-oprichter van het koor Mient Hof heeft heel wat uurtjes gestoken in het maken van dit schitterende boek. Een boek vol verhalen, foto’s en anekdotes. Het is een prachtig document geworden waarin op een vrolijke manier een goed gedocumenteerd overzicht wordt gegeven van 25 jaar Rûm Sop!


Zowel het boek en de CD zijn te bestellen via deze website. 

Heeft u belangstelling? Mail dan naar info@rumsop.nl

Een beknopt (foto) overzicht van 25 jaar Rûm Sop!

Zet de muis op de afbeelding om de diashow te pauzeren…

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy