Het gezelligste koor van noordoost Friesland!

Onze razende reporter…


Mient is één van de leden van het eerste uur. En één van de oprichters van het koor. Mient vindt het leuk om zo nu en dan verslag te doen van de activiteiten en optredens van Rûm Sop. Deze verhalen worden graag gelezen in ons dorpsblad. Maar op de website mogen ze natuurlijk ook niet ontbreken…

Het verhalenarchief…

Klik op het plaatje

Opnamestudio in Hantum

Zoals de vorige keer al werd aangekondigd zouden de opnames van een nieuwe CD van gelegenheidskoor Rûm Sop  in Hantum plaatsvinden op maandag 13 en woensdag 15 februari 2023. Uiteindelijk was er nog een extra avond nodig. Een kort verslag leest u hieronder. 

De opnames

Na een lange aanloop met meerdere stemrondes over de liedjes die zouden moeten worden opgenomen was het dan zover. Op maandag 13 februari 2023 was de barzaal van het dorpshuis d’Ald Skoalle in Hantum omgetoverd tot een opnamestudio. Lieuwe Ferwerda en zijn vader van Dream Project Studio’s uit Ee hadden hun apparatuur hier geïnstalleerd. Op deze manier konden de opnames voor de nieuwe CD in een, voor het koor,  vertrouwde omgeving plaatsvinden. Bijna iedereen, die aanwezig kon zijn, was er die avond. Door de drukte die men buiten al kon horen bleek wel dat iedereen een beetje zenuwachtig was. Ook was bijna iedereen op tijd maar…. het zou echter Rûm Sop niet zijn als er niet een koorlid te laat zou komen. Ook dit keer was dit het geval. Eén koorlid kon niet tijdig aanwezig zijn vanwege aflammerproblemen. Besloten werd om toch maar te starten met de opnames. Om de stemmen te oefenen werden een paar liedjes “ingezongen”, waarna vervolgens de opnames konden beginnen. In eerste instantie verliep dit bijna vlekkeloos. Het ene na het andere liedje kon worden opgenomen. Voor de zekerheid werd elk liedje wel twee keer vastgelegd. Lieuwe had vooraf aangegeven dat na het einde van het liedje men nog vijf secondes stil moest zijn. Dit bleek voor de meeste koorleden een moeilijke opgave. Gelukkig is de techniek dusdanig dat dit eenvoudig er uit kan worden “geknipt”.  Om de eerste avond te eindigen werd nog een “eenvoudig” liedje uitgekozen. Dat bij CD opnames een ogenschijnlijk eenvoudig liedje toch wel moeilijk kon zijn bleek die avond wel. Hoe het ook geprobeerd werd het liep niet. Besloten werd dit dan maar uit te stellen naar de volgende opnameavond op woensdag 15 februari 2023.  Op deze avond verliepen de opnames op zich wel redelijk alhoewel het niet zo vlot ging als de eerste avond. Ook het “eenvoudige” liedje verliep nog steeds niet vlekkeloos. Het was als had de voorzitter zo’n voorgevoel want hij had van te voren al een derde opnameavond gepland en wel een week later op woensdag 22 februari 2023. Deze avond was dus wel nodig. De laatste avond was het koor voltallig en dit keer ook op tijd zodat gelijk kon worden begonnen. Om circa 21.45 uur konden de microfoons worden ingeleverd en waren alle liedjes vastgelegd. Het is nu aan de mensen van Dream Project Studio’s om er wat moois van te maken. Afgesproken is dat, net zoals bij de eerste CD, oud-koorlid Hendrik van der Heide het hoesje van de nieuwe CD zal maken.  

Afscheid

Tijdens de oefenavond in januari 2023 is afscheid genomen van onze accordeonist Jan Blom. De beslissing om te stoppen was hem zwaar gevallen. Ook de leden spijt het zeer dat hij afscheid heeft moeten nemen van het koor. Vanaf deze plaats wordt hij nogmaals bedankt voor alles wat hij heeft  betekend voor het koor. 

Ziekenboeg

De voorzitter heeft inmiddels de ziekenboeg weer verlaten zodat deze gelukkig weer leeg is.

Door Mient: februari 2023

Boekingen:

S.O.S Gelegenheidskoor Rûm Sop

Willem Tilma - Hantum

(0519) 571509

info@rumsop.nl 

© webdesign: www.vanderhei.de - privacy